Полиция и "Гражданска защита" са на крак за издирването на 7-годишно дете от русенското село Ценово. Родителите са подали сигнал за изчезването му късно снощи. Последно с момчето се е видял негов връстник, с който играели край река Янтра в близост до селото.

Шокирана и измъчена, майката на 7-годишния Мойсей обикаляше край моста над река Янтра, където вчера синът й, без да й се обади е отишъл да играе с друго момче от селото.

"Вчера от 8 часа го няма. От девет до пет го търсих със съпруга си ама го нямаше. После вече съпругът ми отиде у родителите с полиция. У майката на момчето и те казаха, че е паднало във водата", разказа майката Юлия.

Така започва издирването на детето, в което се включват и водолази. Претърсва се целият район до мястото, където Янтра се влива в Дунав.

"Обхожда се целият район - и по суша и по вода. По всички мостове и възлови места има колеги, които обхождат и оглеждат района", обясни младши полицейски инспектор Цветомир Цветанов.

В издирването участват и всички роднини на малкия Моисей.

"Дрехите, обувките - маратонките ги няма. Само намерихме гащичките и една блузка във водата", разказа дядото на момчето.