Когато войниците простреляли палестинеца, той взривил експлозивите, които носел, и загинал.

Израелската армия оповести, че е открила в централата на Ясер Арафат писмо на въоръжена групировка, в което тя иска от финансовия шеф на палестинската власт пари за изработването на девет бомби седмично.
Документът, изпратен от "Бригадите на мъчениците от Ал Акса", които са свързани с организацията "Ал Фатах" на Арафат, е бил намерен в канцеларията на Фуад Шобаки, главен финансист на автономната палестинска власт. Писмото е сред иззетите документи от централата на Ясер Арафат в Рамала, която израелски танкове и войски щурмуваха в петък.

Десетина израелски танка навлязоха снощи в град Дженин на Западния бряг. Други 150 танка и блиндирани автомобили са в околностите му. Продължават престрелките във Витлеем.

Междувременно, Израел поиска от генералния секретар на ООН Кофи Анан да прикани правителствата на Сирия и Ливан да възпрат атаките на проиранската групировка "Хизбула", която струпва хора и бойна техника край израелската граница. В писмо, външният министър на Израел Шимон Перес предупреждава, че нападенията на "Хизбула" срещу израелски цивилни и военни обекти могат да доведат до "тревожни последици за стабилността в района".