Руските потребители на интернет заляха мрежата с предложения за име на кученцето Йорго, което българският премиер Бойко Борисов подари на Владимир Путин в събота в София, съобщава "Газета.ру". Най-често предлаганото име сред всичките е Балкан.

Не липсват обаче и по-екзотични идеи - да се свърже името със съвременните проблеми на Русия, например с цената на руската гречка, като му се даде името Грек. Мнозина са на мнение, че името трябва да носи политически подтекст и предлагат кучето да се кръсти Набур (надежда за бъдещето на Русия), Брин (българо-руска инициатива) или Борус (България-Русия).

Сред предложените имена са също Газпром, Тиранозавър, Медвед, Феликс (в чест на Феликс Дзержински), Шашлик, Ротшилд, Муму, Белкострел, Нанотехнология, Полиграф Полиграфович и Слънчев бряг.

Пресслужбата на Путин обяви, че премиерът се обръща към руснаците за помощ, тъй като не може да измисли ново име на кученцето.

Призивът предизвика смесени реакции в интернет пространството, но повечето хора реагираха с чувство за хумор.

"А когато изборите за име приключат, опозицията трябва да сигнализира за "многобройни нарушения", да организира протестна акция, да не признае резултатите и да кръсти кучето на Путин по свой избор", пише burmatoff в един от блоговете по темата.