В нейна подкрепа гласува и представителят на Съединените щати.
Резолюцията бе приета с пълно единодушие, с 14 гласа "за" от петнадесетте страни-членки на Съвета за сигурност. Представителят на Сирия напусна преди гласуването, защото според Дамаск текстът не осъжда достътъчно остро израелската инвазия и в него се споменават самоубийствените атентати. Представителят на Израел също изрази несъгласие с текста на документа, тъй като пък в него няма призив за спиране на терористичните действия от страна на палестинците.

Руският външен министър Игор Иванов призова и двете страни да изпълнят всички клаузи на резолюцията. Хавиер Солана поиска Израел да се изтегли от Рамала и от централата на Арафат.

Тази вечер в Ерусалим ще се срещнат специалните пратеници на Европейския съюз, ООН, Съединените щати и Русия. Те ще направят опит да разговарят и с палестинския лидер.

Резолюцията среща пълна подкрепа и в арабския свят. В Бейрут и в палестинските лагери десетки хиляди демонстранти отбелязаха Деня за земята. На 30 март, преди 26 години, израелски войници застреляха шестима араби по време на протести срещу анексирането на техните земи. Демонстрантите скандираха лозунги в подкрепа на Ясер Арафат и на движението "Хамас", което отхвърля саудитския мирен план.