Рязко се e повишило нивото на реките, информираха от Гражданска защита. Свличането на земни маси в квартал "Лютаци" в Габрово е прекъснало пътната връзка за кварталните гробища.
Бетонната основа на каменен мост над река Овчарка е разрушена, паднал е и парапетът.
Свлачище прегради пътя между Царева ливада и Трявна.

Свлачище прекъсна пътя между Златарица и село Беброво и откъсна десетки села в района на Елена. Свлачището е дълго около 25 метра и на места дълбочината му достига 4-5 метра.

Надвиснала скала може да се срути всеки момент върху няколко къщи в рудоземското село Елховец, съобщиха от общинската управа в Рудозем. Движението на скалния къс е предизвикано от последните паднали снегове. Съществува риск пропукващата се скала да се откърти и да затрупа намиращите се в подножието й къщи.
Комисия на Гражданска защита е огледала терена и ще се произнесе как да се преодолее рисковата ситуация. Обитателите на застрашените къщи отказват да напуснат домовете си и предпочитат да живеят при всекидневния риск.
Общината не може да им предложи временни жилища.

Първоначалното становище на специалисти по бедствия сочи, че в момента вариантът е да се обруши скалата.

Мартенският сняг предизвика и пропукване на стената на микроязовира в село Поляна, съобщиха от Гражданска защита. Заради напукването част от водата е източена до безопасно ниво. Опасенията на общинарите са свързани с рисковете дали язовирната стена ще издържи при ново пълноводие след топенето на снеговете.