Ръководството на синята партия все още не е решило дали ще иска вот на недоверие на правителството

От СДС очакват дебатът в Парламента да бъде преориентиран към корупцията в митниците. Според СДС управляващите отклоняват общественото внимание от договора за митниците. Първият им ход бил сезирането на прокуратурата срещу Муравей Радев, а вторият - твърденията на министър Калчев, че са изчезнали стенограми за АЕЦ "Козлодуй" и от преговори за ТЕЦ "Марица-изток" - 1 и 3.

"Твърденията на министър Калчев са нестъстоятелни и идват в момент, в който самият той трябва да отговаря за изнасяне на стенограма от МС", каза Надежда Михайлова, председател на СДС.

"Иван Костов не е деловодител. Той беше министър-председател. Така, че да си огледат администрацията и да видят къде са стенограмите. Очевидно е, че имат проблеми с управлението, ако им е трудно - да се откажат", заяви Емануил Йорданов, председател на Контролния съвет на СДС.

Според лидера на СДС изнасянето на стенограмата за Краун Ейджънтс ще се използва за политическа чистка в администрацията.

ПГ наДПС ще подкрепи искането на опозицията за изслушване на премиера Симеон Сакскобургготски във връзка със стенограмата от закритото заседание на Министерския съвет за сделката с "Краун Ейджънтс", съобщи БТА цитирайки депутата от ДПС Кемал Еюп след заседанието на парламентарната група тази вечер. Еюп е добавил, че все още не е ясна процедурата, по която ще бъде изслушан премиерът.