Някои източници съобщават за петима загинали по време на престрелка между екстремистите от Албанската национална армия /АНА/ и бойци от разпусналата се Армия за национално освобождение /АНО/.

И НАТО и македонските власти са единодушни, че става въпрос за вътрешноалбански конфликт. Според Абанската национална армия стрелбата била започната от въоръжен отряд на бившата АНО, предвождан от известните командири Лека и Ходжа. Командирите и техните бойци още през деня заловили няколко екстремисти от АНА и поискали да се предадат на македонските власти. Опитите конфликтът да бъде решен по мирен път пропаднали и привечер се стигнало до стрелба.

Според съобщението на АНА убит е един от командирите й, родом от Косово, и трима от противниците им. Други източници твърдят, че е загинал и пети човек, попаднал случайно под обстрел. Пред "Ройтерс" очевидци представят друга версия - че помещенията на АНО в селото са били обстрелвани с гранатомети.

В болницата в Тетово късно снощи са били докарани само един убит - местен младеж, и двама ранени.

През август миналата година АНО се разпусна, след споразумение с македонските власти. Екстремистите сред албанските бунтовници обаче отхвърлиха споразумението и обявиха, че ще продължат да се бият.

Ако получим американска подкрепа, сме готови да продължим борбата. Това заявява пред "Вашингтон поуст" анонимен албанец от разпусналата се Армия за национално освобождение. Бившият бунтовник споделя разочарованието си от постигнатия мир. Според него сред албанските лидери има разногласие, трябва ли да бъде продължена въоръжената борба срещу македонските власти. "Вашингтон поуст" коментира, че е малко вероятно албанските екстремисти в Македония да получат подкрепа от Съединените щати.