Палестинският полицай бил убит при завързала се престрелка с израелски войници на пропускателен пункт близо до Рамала. Израелски източници твърдят, че това е станало, когато израелските военнослужещи са претърсвали района, във връзка с убийството по-рано днес на израелска гражданка. Тя била застреляна от въоръжени палестинци, които нападнали автобус край еврейското селище Атерет недалеч от град Рамала.
След инцидента висш представител на израелското външно министерство призова палестинците към незабавно спиране на терористичните нападения.
На редовното си заседание кабинетът на Шарон обсъждаше дали да разреши пътуването на Ясер Арафат до Бейрут, където през идната седмица предстои арабска среща на върха, посветена на умиротворяването на района.
Преди това се очакват разговори на палестинския лидер с американския вицепрезидент Дик Чейни. Затова обаче Вашингтон трябва да определи дали Арафат е изпълнил всички поставени условия.
Същевременно американският пратеник за Близкия изток Антъни Зини продължава посредничеството за възобновяване на израелско-палестинския мирен процес.
Двустранната комисия по сигурността решаваше днес в присъствието на Зини въпроси, свързани с постигането на трайно примирие. Това е едно от условията в плана "Тенет".