След поройните дъждове изсипали се над страната ни, инфраструктурата на столицата също пострада.

Хилядите дупки по улиците на София са станали двойно повече и по-дълбоки.

Проверка на Би Ти Ви установи, че наскоро ремонтираната улица "Богатица" отново е разрушена.

Само преди месец улица "Богатица" беше ремонтирана и хората от кваратала са радваха, че изглежда като нова, без кърпежи и неравности.

От седмица на улицата отново е зейнала голяма дупка. Виновник за това е строителен предприемач, който има разрешение за строеж, но не е спазил сроковете.

"Този строеж е следвало да бъде изпълнен според разрешението, което е пред мен, в периода от началото на март до 21 март ", казва кметът на "Лозенец".

За да изгради външо топлофициране на сградата, предприемачът е разбил улицата, но не е поискал разрешение за това от районната администрация.

От тук насетне санкциите са, гаранцията в размер на 300 лева, която е събрана за възстановяване на инфраструктурата през следващата седмица за сметка на фирмата, на която е издадено разрешението.

Кметът на Лозенец се ангажира да оправи улица "Богатица" още в първите два дни на следващата седмица.

По-дълго време ще трябва да почакат жителите на район "Триадица", които повече от година се надяват да се ремонтира булевард "Тодор Каблешков".

На 15 март трябваше да започне ремонтът на булеварда. Тогава кметът на район "Триадица" Емил Милев обеща да закърпи дупките.