Четирима от шестимата задържани при операция "Регистраторите" остават в ареста за 72 часа, съобщиха от МВР. Ще им бъде повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група. Другите двама ще бъдат привлечени като свидетели.

Продължава издирването на още двама, съпричастни към групата. Операцията "Регистраторите", която се състои в столицата, е насочена срещу фалшивите регистрации в КАТ.

От МВР съобщиха още, че четирима основни участници в групата на "Терористите" са конвоирани до Националната Следствена служба в София, където предстои да им бъде повдигнато обвинение.

Сред тях е и иранският гражданин. При извършено днес претърсване в гараж на ул. "Шести септември" в Казанлък на един от задържаните, са намерени и иззети множество части за автомат "Калашников" - комплекти ударно-спускателни механизми, затвори, цеви, газови бутала, сгъваеми приклади, пълнители и др. детайли, както и инструменти за незаконно производство и преработване на оръжие.  

При специализираната акция са задържани 42-годишен иранец и шестима мъже от Казанлък докато са осъществявали сделка за пет автомата "Калашников". Сделката се състояла в региона на язовир "Копринка", където иранецът е бил приготвил да заплати за оръжието 7 500