Засега няма регламент, който да регулира пластичните операции, каза доц. Димитър Евстатиев, национален консултант по пластична хирургия.

Според доц. Мирослава Кадурина, началник на клиниката по дерматология към Военномедицинска академия, корекциите увеличават вероятността за поява на рак.

“Вероятността да вървиш по улицата и да ти падне керемида е по-голяма, отколкото да получиш рак от силикон”, опонира доц. Евстатиев.

Според доц. Кадурина е възможно пристрастяване към операциите и поява на така наречения синдром “Майкъл Джексън”. "Не съм съгласна с това, че под 18 години може да се прави корекция, освен ако не става дума за някаква аномалия. Това, което ви слагат, трябва да ви кажат какво е. Въпросът е да е при специалист", допълни тя.

Мариана Маринова, Мисис България Глоуб 2007 е с операции на носа, на устните, на бюста и на дупето, но е категорична, че “дори под 20 години нямаш нужда да си правиш подобни интервенции, освен ако не е нещо, което изключително много ти пречи при общуването”.