През последния месец модните среди в България бяха разтърсени от секс скандали. Сайтове за компаньонки в Европа пуснаха снимки на две известни с красотата си българки, твърдейки, че красавиците могат да излязат на вечеря с всеки, който може да си позволи да плати съответната сума.

Една от дамите, които видяха свои снимки в тези сайтове беше участничката във втория сезон на Dancing Stars Венета Харизанова. При гостуването си в "Тази сутрин” Харизанова сподели, че нейният случай все още се разследва, но до момента не й е известно да има някакъв напредък в разследването. "Има си такива служби в ГДБОП, които отговарят за компютърни престъпления. Те си правят там нещо, но какво правят…? Знам, че журналистка от наш известен вестник ми звънна и ми каза, че са я викали относно моя случай. Какви материали е писала, защо ги е писала. Явно викат различни хора, опитват се да събират някаква информация. Доколко и какво са събрали не знам”, каза Венета Харизанова.

Според Харизанова, в България няма работа за модели и манекенки, а след настъпването на кризата нещата са станали дори по-зле. "Например на ревю плащат между 50 и 100 лева. Агенцията като ти вземе 50%, сметни за какви пари ходиш от сутринта до вечерта”, каза моделът и допълни, че тази ситуация принуждава момичетата да разчитат на родителите си, на богато гадже или да работят още нещо.

"По-скоро това е за хоби, не толкова да изкарваш пари. За да изкарваш пари, трябва да отидеш някъде в чужбина, да работиш един, два, три или пет месеца. Много малко са момичетата, които издържат да работят в чужбина, защото си въобразяват, че отиваш там и целият свят тебе чака с отворени ръце. Всъщност ти отиваш, взимаш си "бука” (албум със снимки от предишни фотосесии на модела – бел.ред.), който тежи 20 килограма и тръгваш с метрото или тръгваш пеша, ходиш по кастинги като луд, ако те вземат – вземат”, обясни моделът. "Има случаи, в които седиш по 5 месеца някъде и се връщаш "на минус”. Аз съм имала такъв случай преди 5 години. Живях така в Болония и се върнах "на минус.”

Оказва се, че красотата не винаги е предимство и според Венета никак не е лесно да си красив в България. "Хората, от които зависи да си намериш работа,  обикновено мислят първо как да те минат през нечие легло или по-скоро през тяхното и след това евентуално да пробиеш нататък”, разказа Харизанова.

Венета Харизанова сподели, че след участието си в Dancing Stars не е имала време да продължи да се занимава с танци, но определя участието си във формата като едно голямо предизвикателство.

Моделът споделя, че има планове да се развива в посока, различна от моделството и дори се е насочила към нещо, но от суеверие не мисли да го разкрива.