Обичаната българска актриса Илка Зафирова стана на 70 години на 8 април.

"Тези дни чух толкова добри думи за себе си, че просто не мога да повярвам. Аз не съм имала съмнение всъщност в добронамереността и бих казал дори в обичта на зрителите, на тези, които са идвали да ме гледат”, каза актрисата, която играе Маргарита – майката на Христо и Чарли, в хитовия сериал "Стъклен дом” по bTV.

Сред колегите си актрисата е популярна със своята взискателност и дори й се носи слава на конфликтна личност, с което Илка Зафирова не може да се съгласи напълно. "Много се карам и викам на тези малките. Виждат, че съм права. Какво значи това сега, репетицията е в 10:00, те пристигат в 10:30. Аз знам, че се говори, че съм конфликтна личност или поне, че съм била, защото с възрастта омекнах малко. Вече не мисля само в черно и бяло. Когато бях млада, мислех в черно и бяло, сега виждам, че има нюанси и те никак не са маловажни. Сега вече съм готова да давам правото и на другата страна, въпреки че не съм съгласна”, сподели актрисата. "Мисля, че съм човек с позиция и не съм се притеснявала да изразя позицията си. Едно от много хубавите качества, които имам, е това, че когато аз разбера, че съм сбъркала, че не съм била справедлива и че даже съм оскърбила някого, аз винаги съм готова да се извиня и съм го правила.”

Освен всеки понеделник от 20:00 часа в ефира на bTV, можете да гледате Илка Зафирова и на сцената на Малък градски театър "Зад канала”. На 15 април театърът ще отбележи юбилея на актрисата с представлението "Дама пика"

Какво е "дъфълкот” и какви проблеми е създал на актрисата, както и за какво Илка Зафирова се е конкурирала с Лили Иванова, можете да разберете в прикаченото видео.