Майката на Свилен Киров Мира Михалева дойде сама в съдебната зала. Заради секретните материали по делото, съдът даде ход на съдебния процес, но при закрити врати.
Михалева съди министерството за 300 000 лева. Според нея, войниците ни не са изпратени на миротворна операция, а така пишело в договорите им. Вина за нападението на база "Индия" имат командирът, началник-щабът на първия ни батальон и началникът на Генщаба генерал Никола Колев, твърди майката.

"Самият факт, че цистерната е стигнала до сградите, доказва, че базата не е била укрепена. Освен това, имаме снимков материал, който вижда страната, от която е дошла цистерната. Също гранатомети в база "Индия" въобще не е имало.
Гранатометите, както са дошли от България, така са останали опаковани и не са били използвани", заяви Михалева.

Данните са събрани от завърналите се войници, обясни майката на Свилен Киров. Жената обаче не е сигурна дали те ще свидетелстват, защото са били заплашвани.

"Заплашвали са ги били въобще да не се говори на тема "Индия"", посочи майката на Свилен Киров. В отговор на въпрос тя посочи, че това са били висшестоящите. "Всички, които са били в база "Индия", са били викани и заплашвани", добави жената.

От Министерството на отбраната обясниха, че ще коментират след излизане на съдебното решение.