В Кърджали са пълни и обемите на големите язовири. Въпреки това, според "Гражданска защита" състоянието им не буди безпокойство. Нивата им се наблюдават денонощно. В момента топенето на снеговете е намаляло, заради по-ниските температури. От КАТ напомнят, че през празниците нарастват рисковете от пътни злополуки.

През предстоящите почивни дни, се очаква значително натоварване на основните пътища, от и до столицата, и големите градове, особено в следобедните и вечерните часове днес, на  6-ти март и предиобед утре. Възможно е образуването на колони.

За безопасността на движението, от КАТ съветват водачите да не потеглят на път в планинските райони, без да носят със себе си вериги за сняг, да оборудват автомобила със зимни гуми с добър грайфер.

Шофьорите трябва да отстранят неизправностите в осветителната система.

От Планинската спасителна служба съобщатат, че условията за туризъм в планините са лоши. Туристите за заплашени от измръзване и изгубване.

Дебелината на снежната покривка на Витоша, Рила и Пирин е между 110 и 160 сантиметра. В Родопите преспите достигнат два метра и половина.

Има висока опасност от лавини. Спасителите съветват скиорите и сноубордистите да не напускат обработените писти.

Пътеките към върховете са затрупани и трудно проходими. Препоръчително е, да не се тръгва на преходи към високите части на планините.