Американското Федерално бюро за разследване е предотвратило опит за покушение срещу президента Джордж Буш. През 2002 и 2003 г. американският гражданин Абу Али и неизвестен негов съучастник са обсъждали планове за убийството на Буш, разкри ФБР. Двамата са обмисляли два варианта. Според единия Абу Али е трябвало да се приближи достатъчно до президента, за да може да го застреля на улицата. Според втория вариант трябвало да бъде взривена кола-бомба.

Междувременно Абу Али се е признал за виновен, съобщи АП. Той е признал също така, че участвал във обмисляне на планове за отвличане на самолети във Великобритания и Австралия и взривяването им в САЩ, подобно на атентатите от 11 септември. Абу Али е казал също, че е имало планове и за убийството на конгресмени. Това разкрил по време на досъдебните слушания агент на ФБР.

Федералният съдия постановил обвиняемият да остане в затвора, тъй като представлява голяма опасност. Срещу Абу Али бяха повдигнати общо 6 обвинения, за които той може да получи наказание до 80 години лишаване от свобода, ако бъде осъден.