Министърът на енергетиката Мирослав Севлиевски няма да уволнява досегашните заместник-министри и директори на дирекции. Той обаче не коментира евентуални смени в големите енергийни компании като НЕК, АЕЦ "Козлодуй", "Марица-Изток" и тецовете.

Мирослав Севлиевски съобщи, че се е срещал с директорите на тези предприятия през първите четири дни от управлението си.

Новият енергиен министър не отговори дали утре ще внесе в Министерски съвет решението по същество за строителство на атомната централа в Белене.
"Кога?"

"Час по-скоро, но не бива да се прибързва. Оттук нататък за АЕЦ "Белене" няма да говоря нито на улицата, нито на случайни места, когато министерството има свое становище ще го направя в министерството", заяви министър Севлиевски.

В първата си публична изява, след встъпването си в длъжност, Мирослав Севлиевски откри конференция за енергоспестяващи технологии.

"През следващите 4 месеца, а може би 4 години аз ще бъда приятел на енергийната ефективност, на всеки който вярва, че на България й трябват високи технологии в енергетиката, на всеки, който вярва, че енергетиката не е само жици и турбини, а и интелект", каза енергийният министър.