"Става въпрос за малки суми, за 58 000 евро, а не за 58 милиона", каза министър Петканов в отговор на въпрос преди началото на днешното заседание на Министерския съвет. По думите на вътрешния министър, става въпрос за две или три сметки, но не става въпрос за пране на пари. Тези сметки са засечени след публикациите в ирландската преса, заяви още Георги Петканов.

На въпрос защо сметките не са били разследвани по-рано, той отговори, че това е в компетенцията на директора на Агенцията за финансово разузнаване - Васил Киров.

Вчера представител на МВР замина за Ирландия, за да се запознае на място с информацията, с която разполагат ирландските служби.

В понеделник "Асошиейтед прес" цитира детективи, които твърдят, че са открили доказателства за сътрудничество на Ирландската републиканска армия с българска престъпна група за придобиване или учредяване на банкова институция в София. Детектив, пожелал анонимност, заявил пред агенцията, че ИРА избрала България, защото във финансовия й сектор имало дълбока корупция и слаб контрол.