Това съобщи комисарят на  международната полиция в Косово, Адалберт Грос. Арестувани и обвинени за убийството на българския наблюдател в Косово няма, каза той.

Общо трима са заподозрените за убийството на Крумов. Двама от тях са напуснали Косово и са обявени за издирване по Интерпол, казват разследващи. Никой от замесените не е разпитван дори като свидетел.
Комисар Грос е уверил българските си колеги Борисов и Василев, че случая ще бъде разплетен.

Валентин Крумов е убит на 21 октоври 1999 година в центъра на Прищина, часове след като е пристига в Косово, за да работи като наблюдател на ООН.
Според основната версия по делото, Крумов е заобиколен от тълпа косовски албанци, които го провокират и нападат, защото говори на български. Наблюдатели и участници в спречкването, завършило с убийство са над 200 души. По-късно никой от тях не иска да свидетелства.

Двадесет български офицери от полицейския контингент в Косово получиха медал на ООН за заслуги за поддържането на мира. Други петнадесет МВР награди с благодарност. Генерал Борисов обеща на полицаите още тази вечер да разкаже на премиера за успехите им.