Пътните настилки в страната са сухи, движението през гранично-пропускателните пунктове е нормално, съобщава МВР.

По автомагистрала "Хемус" е затворена аварийната лента от 16 до 17 км в посока София-Ботевград. Автомагистрала "Марица" е затворена от 106 до 112 км като обходът е по пътя Харманли - Любимец - Свиленград и обратно.

Опасност от падащи камъни има в Искърското и  Кресненското дефиле, пътят Симитли - Разлог - ГКПП Илинден, проход на Републиката, стената на яз. "Ал. Стамболийски", пътя  Смолян-Кричим-Стамболийски и други.

Забранено е за товарни МПС с маса и товар над 10 тона през прохода "Шипка" и за товарни МПС с маса и товар над 5 тона по пътя Стрелча-Копривщица. На 4 км. след Копривщица вследствие дъждовете е пропаднал участък от пътя, като в продължение на 50 метра едното платно на пътя липсва. Обезпечено е с полицейски сили и пътна сигнализация, съобщава КАТ.

Един е загинал и 19 са ранени при катастрофи през изминалото денонощие. Един от ранените е с опасност за живота. Тежките пътни инциденти в страната са общо 15, от тях четири са в София. Общо 95 леки катастрофи са станали в столицата през изминалото денонощие.