Почти сигурно е, че атентатът срещу Рафик Харири е бил извършен от самоубиец с кола-бомба. Това съобщи вътрешният министър на Ливан Сюлейман Франие. Той уточни, че разследването още не е приключило, но е съдейки по това, че кратерът от взрива не е край пътя, а по средата на платното, той предположи, че е възможно да е била кола-бомба, чийто шофьор е опитал да се вреже в кортежа на бившия ливански премиер.

Ден след убийството на Харири в неговия роден град Сидон - стотици хора демонстрираха по улиците. Десетки протестиращи нападнаха сирийски работници, съобщава "Асошиейтид прес". Агенцията обобщава, че покушението срещу бившия премиер може да предизвика нов период на политическо насилие в страната.

Днешните вестници в Ливан пишат, че в страната може да настъпи голямо объркване след убийството на бизнесмена и политик, смятан за основна фигура във възстановяването на страната след продължителната гражданска война.

В страната е обявен тридневен траур. Животът в Бейрут днес е замрял. "Франс прес" пише, че има опасност от икономическа криза. Агенцията коментира, че покушението е предупреждение от страна на Сирия към Франция. Президентът Ширак е личен приятел с Харири и е за действия на ООН с цел прекратяване на сирийската окупация на Ливан. Външният министър на Франция Мишел Барние поиска международно разследване на атентата.

По последни данни при вчерашната експлозия са загинали 15 души, 120 са ранени. Семейството на Рафик Харири съобщи, че той ще бъде погребан утре в двора на джамията Махамад ал Амин, в центъра на Бейрут