Бизнесменът Фидел Беев спечели кметските избори във Велинград.

Тази сутрин от щаба на другия кандидат Атанас Водев внесоха в Общинската избирателна комисия декларация, в която се казва, че изборите във Велинград са били опорочени и резултатите от тях няма да бъдат признати. Очаква се щабът на Атанас Водев да обжалва изборите.

Фидел Беев получи 60 на сто от гласовте на избирателите във Велинград. Другият кандидат - Атанас Водев, който е подкрепен от около 20 политически партии и организации, събра 40 на сто от гласовете. Изборите бяха съпътствани от взаимни упреци от щабовете на двамата претеденти.

Според Атанас Водев по време на изборния ден са констатирани нарушения, който предполагат, че изборите в града са опорочени: "Няколко случая на открити копия на бюлетини на господин Беев и никой не знае точния им брой."

Срещу Фидел Беев има проверки за това, че някой от основните дейности на общината в града се извършват от негови фирми. Дружества на Беев са поели почистването, транспорта и доставката на горива за общината. Според общинските съветници, с които новоизбраният кмет трябва да работи, по този начин от общинския бюджет към фирми на Фидел са източени повече от 800 000 лева.

Днес Фидел Беев заяви, че ще се съобрази с решенията на съда по заведението срещу него дела, но и че в договорите нямало ниЩо незаконно.

"Признайте си победата и ако искате да работим, да си стиснем ръцете. Ако искате да се излагате още - давайте. Вие не разбрахте ли, че каквото и да правите, работите за мен", обърна се към опонента си Беев.

Атанас Водев каза, че ще си помисли дали да приеме офертата за съвместни действия.

На въпроса "Ласкае ли ви или ви плаши това, че Велинград е наричан Беевград?", новоизбраният кмет каза: "Нито едното, нито другото. Аз имам прозрачен бизнес, както и вие видяхте, мои хора се грижат за чистотата."