Истинско водно бедствие сполетя Никопол. Пороен дъжд отнесе улици, изрови настилки, разби подпорни стени и затлачи водостоци в крайдунавския град.  Пътят към близо 50 къщи е непроходим. Дворовете са пълни с наноси и парчета от настилката. Разрушителното бедствие застига тази част на града за втори път, през последните три месеца.

Около 18 часа вчера в Никопол се изсипва проливен дъжд. Само за един час стихията нанася огромни поражения. Най-пострадал е квартал "Руски паметник”, където живеят близо 500 души. На места водата по улиците е била близо метър.

В квартала улица буквално няма. Изровена е настилката, дворовете на къщите са пълни с наноси и парчета асфалт. Хората почти нямат достъп до къщите си. В квартала не може да влезе нито линейка, нито джип. В друга част на града пороят е сринал асфалта. При следващ проливен дъжд има риск за канализацията. Под заплаха от срутване са и две кооперации.

Само преди три месеца - на 13 май, голяма част от улиците на  Никопол отново бяха отнесени от порой.

"Не можахме да направим голяма част от подпорните стени, за които сме кандидатствали, още не са разгледани в междуведомствената комисия исканията ни, не са отпуснати средства”, обясни Валентин Попов.

След поредното бедствие, кметството отново ще иска средства от Комисията по бедствия и аварии към вътрешното министерство, тъй като няма собствени пари да се справи със ситуацията. Все още не е ясно на колко възлизат щетите.