Докато хора вървят по улицата, за да заведат децата си на училище, един от тротоарите във Варна се е превърнал в паркинг. Сигнализират зрители на „Тази сутрин” от Варна.

Директорът на Дирекция „Осигуряване и опазване на обществения ред” Стойчо Бакалов заяви, че проблемът не е само във Варна, но това не е оправдание.

За седмица са били съставени близо 100-120 акта за административни нарушения. Отделно два паяка вдигат около 100 коли на седмица – „начин, по който се опитваме да въвеждаме определен обем от реда”, обясни Бакалов.

И допълни: „Това, което се вижда, е неприятно и трябва да се ограничи, особено където има училища или детски градини”.

Той каза още, че има два начина за решение на въпроса - да се санкционират водачите или да се вземат мерки за евентуално ограничаване с метални форми, които да позволят на хората да се движат свободно.

По този повод инж. Стоян Димитров – директор на Дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване”, обясни, че поставянето на едно такова метално колче струва 40 лв. и няма как да бъдат разположени навсякъде. По думите му обаче в момента тече процедура за избор на изпълнител на вертикална и хоризонтална сигнализация.