Десетте събития, които промениха света на шоубизнеса – така Петя Дикова озаглави разходката, която направи в ефира на "Тази сутрин”. Имайте предвид, че това не е някакъв стремеж за обобщение, а просто едни от най-ключовите моменти в шоу индустрията – цветни, интересни, скандални..

Започваме с "Хари Потър и даровете на смъртта 2", който много бързо влезе в клуба на лентите, докарали над 1 млрд. долара на своите създатели, където още са филмите на Джеймс Камерън "Титаник” и "Аватар”. Авторката на книгата за малкия магьосник пък вече има на сметката си над 500 млн. британски лири.

Продължаваме с Джъстин Бийбър – едно голямо явление в света на музиката и една истерия по него, която и до ден-днешен не може напълно да бъде разбрана. Слуховете за бащинство, които бяха насочени към него пък бяха опровергани по най-естествен и категоричен начин с тест.

Тази година станахме свидетели и на четвъртата лента от сагата "Здрач", предизвикала сериозна истерия около себе си и умело вплела вечната история за невъзможната любов. Авторката на книгата Стефани Майер стана изключително продавана писателка с продажби от над 22 млн. копия за годината.

Стигаме до Чарли Шийн и неговото уволнение от "Двама мъже и половина”. Чък Лори, един от продуцентите на сериала, дори се опасявал, че изходът за актьора може да е много по-неприятен, отколкото да види този на студиото. Е, добре че Аштън Къчър успя да го замести достойно в телевизионната сага.

След 15-годишна раздяла миналата година факт стана събирането на "Take That", а през тази пък успяха да счупят всички рекорди по най-добре посещавани концерти на едно и също място.

Друго топ събитие на годината беше напускането на Лари Кинг от CNN, който окачи тирантите на стената. Шоуто на „повелителят на микрофона” или "Мохамед Али” на телевизионното интервю”, както го наричат от сп. "Тайм”, попадна в "Книгата на рекордите на Гинес” заради най-дългия си ефирен живот, без да е сменяло водещия, времето на излъчване или медията.

Една от най-могъщите жени в света – Опра Уинфри – от тази година пък си има собствена телевизионна мрежа OWN. През май тази година най-богатата жена в света преустанови легендарното "Шоу на Опра”, където е разплаквала не една и две звезди.

Няма как Кралската сватба във Великобритания да не е на едно от трите челни места по значимост за годината. Кейт Мидълдън успя да вкара сериозна доза свежест в имиджа на фамилията с перфектния си и винаги интересен външен вид, като двамата с принц Уилям бързо успяха да се превърнат в любимци на медиите и зад Океана.

Едно от най-тъжните събития през изминалата годината определено беше влизането в "Клуб 27” на Ейми Уайнхаус, въпреки че реално смъртта й не изненада никого. За кончината й лекарите установиха, че се е стигнало не заради употреба на наркотици, а заради екстремно високи нива на алкохол в кръвта й.

Но докато една звезда умира, друга се ражда и тук е момента да обърнем внимание на Адел, която се превърна в абсолютната сензация на годината за световния шоу бизнес. Албумът "21” на това леко закръглено и непретенциозно момиче стана най-продаван за миналата година с 5 млн. копия само в Англия. Адел безспорно направи истинска революция в музиката, превръщайки се буквално в нейна "спасителка”.