Кметът на Кърджали Хасан Азис ще отговаря за злоупотреби с държавни пари, похарчени при строежа на "Водното огледало" на река Арда. До момента в обекта са вложени около 78 милиона лева. В хода на досъдебното производство било установено, че при отчуждаването на имота от 24 декара, били поискани над 8 милиона лева. В същото време на интернет сайта на община Кърджали за същия имот била обявена цена от около 922 хиляди лева, или 8 пъти по-ниска.

„Вие виждате, че поисканите суми, от писмата на кмета на Кърджали са за 8 милиона и кусур, което означава, че тук говорим за 8 милиона лева облагодетелстване на определени лица и фирми, просто източване на бюджета”, каза вътрешният министър Цветан Цветанов.

"Фирмата се казва „Устра”, която е приватизирала бившия Строително-монтажен комбинат в Кърджали, претендира за собственост, която се намира в коритото на реката. Две правителства преди нас и ние им отговаряме, че тя не може да има никакви претенции, защото това е изключителна държавна собственост. Тази оценка, която е направена, 8 милиона не е платена нито една стотинка”, каза бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов. Още от коментара му - вижте тук