Тежък пътен инцидент почерни първия ден на най-отпускарския месец - август. Четирима души загинаха в нощта срещу понеделник при катастрофа край силистренското село Търновци след сблъсък на лек автомобил и микробус. Сред жертвите е и 15-годишно момче.

В буса пътували осем души, които се връщали от Англия след сватба на роднини.  Двама от тях са загинали на място. Други трима са тежко пострадали, но животът им е вън от опасност.

В лекия автомобил имало двама души, които са починали на място.

По първоначални данни колата е причинила инцидента, тъй като навлязла в насрещното платно, движейки се от Силистра към Русе.

"В Интензивно отделение са приети двама души - мъж и жена със съчетани травми. Жената е с фрактура на бедро, счупване на ребро, а мъжът е с раздробени и открити фрактури на колянна и лакетна става. И двама са стабилизирани за момента, но в шоково състояние”, съобщи началникът на отделението д-р Радослав Неделчев.
„В една малка уличка беше. Излезе пред нас кола и ни удари. Толкова видях. После паднахме”, спомня си една от оцелелите – Катерина Михалева.

Това е третият тежък пътен инцидент в Силистренска област в рамките на седмица. За шест дни там загинаха 11 души.

„Факт е, че при добър път се стига доста често до инциденти, които взимат човешки жертви”, заяви директорът на МВР – Силистра Ивелин Иванов.

Той напомни на българските шофьори, че не са сами на пътя и, когато седят зад волана, носят голяма отговорност.

От КАТ припомнят, че най-опасните участъци у нас са международния път Е-79 в района на Кресна, магистрала „Тракия” - край Пазарджик и "Петолъчката" до Сливен.

С повишено внимание трябва да пътуваме и в участъка Бургас-Варна.

Великотърновска област пък води класацията за лоши пътища, сочи още анализът на КАТ.