
Досущ като в историята за Том Сойер, тук местните жители са оставили на туристите нелеката задача да извлекат сока от събраното грозде. Впоследствие той отива за преработка в местните винарни. Те също са обект на туристическия интерес, защото там може не само да се гледа, но и да се опита.
"Ние не се опитваме да създадем нещо подобно на калифорнийските или френските вина. Ние отглеждаме грозде, което вирее на нашия климат и в резултат на това сме постигнали един продукт, който подхожда на японската храна. Както вината, така и храната са изискани и елегантни", казва винопроизводителят Кусеи Аджимура.
Местният фермер Масаичи Масока всеки ден пои 700-те си прасета с по една чаша вино. По този начин той се надява да облагороди допълнително месото на своите животни. Мисока се е превърнал в нещо като местна знаменитост и хора от областта специално идват в ресторантите край неговата ферма, за да опитат от прословутото "винено" свинско.