От лед са изработени подносите на сервитьорите, бар-плотът, масите, сепаретата и дори лампите.

Барът в Милано е направен по образец на ледения хотел в Швеция. Архитектът Ингве Берквист разказва, че за създаването му са били нужни над 50 тона кристално чист лед.

"Това е чист лед, докаран от реката Торне, която се намира на 200 километра на север от Арктическия кръг. Ние взимаме леда през февруари и март, режем го на огромни блокове, караме го до Милано и го държим на склад тук", обяснява Ингве Берквист.

Единственото неприятно нещо за гостите на ледения бар е ниската температура. В заведението климатиците поддържат постоянно температура от минус 5 градуса по Целзий. Освен това един клиент може да стои не повече от половин час в бара. Целта на това условие е максимално голям брой хора да посетят заведението, обяснява управителят Алесандро Росо.

Леденият бар ще съществува в този си вид още шест месеца. После ще дойде време за замяна на леда с пресен. Това ще даде възможност на архитектите да измислят и други атракции в заведението.