Още няма заподозрян за убийството на 28-годишната Яна Кръстева в най-големия столичен парк. От МВР призовават всички, които са били в заведението, известно като  "Маймунарника", в петък срещу събота (8 срещу 9 юли), да се свържат с органите на реда.

Заместник-директорът на СДВР Ивайло Спиридонов обвини медии, че тиражират свободни съчинения и в интернет цари "масова истерия" по случая с намереното тяло на 28-годишна жена в Борисовата градина преди дни.

По думите на Спиридонов от полицията не е подавана информация на средствата за масова информация и едва днес официално е съобщено, че 28-годишната жена е починала от насилствена смърт.

Категорично беше отхвърлено твърдението, че в Борисовата градина "вилнее масов убиец", каза Спиридонов.

Засега няма данни намерената мъртва жена да е била изнасилена, а освен това при огледа полицията е намерила всички нейни вещи, в това число непосредствено до трупа е бил и мобилният й телефон.

Часове преди смъртта 28-годишната Яна е била с приятели в заведението "Маймунарника", откъдето се чувал концертът от "София рок" на стадион "Българска армия". Макар че досега са разпитани десетки познати на жертвата, Спиридонов призова всички, които са били с Яна във въпросната вечер да потърсят полицията и да дадат показания.

От СДВР оповестиха, че мъртвата не е била наркозависима, работила е като продавач в магазин и е живеела на квартира.

Яна се чувала рядко със семеството си в козлодуйското село Хърлец. Близките й знаят, че е кандидатствала в университет, въпреки че не са съвсем сигурни каква специалност. Не се сещат от  колко години точно живее в София и в кой магазин работи. Братът на момичето е разговарял с Яна седмица преди фаталния концерт в парка. Погребението на Яна ще е в събота, в родното й село.

От столичната дирекция на полицията припомнят, че последното убийство в парка е от 2008 година, а разкриването му е отнело две години.