Ранените са настанени в болница.
Ресторантът е на един от големите булеварди в Тел Авив. Полицията претърсва района за съучастници и експлозиви. Според израелското радио става дума за самоубийствено терористично нападение. Атентаторът е бил въоръжен с пушка М-16 и няколко гранати.

Рано тази сутрин атентатор-камиказде се взриви в автобус в северния израелски град Афула. Засега се съобщава само за един убит израелец.

В същото време израелските въоръжени сили убиха 19 палестинци в отговор на последните палестински акции. Сред жертвите са майка и трите й деца. Изрaелски хеликоптери обстрелваха сградата в Рамала, в която се помещава щаб-квартирата на Ясер Арафат.

Танкове навлязоха в бежански лагер на Западния браг, за да "спрат палестинския терор", при който 22 израелци бяха убити само през почивните дни. Израелски морски катери започнаха да обстрелват с едрокалибрени оръжия административната сграда на палестинското ръководство в град Газа, казарми и щабове на специалните части.

Междувременно, терористичната групировка "Бригади на мъчениците от Ал-Акса" призова за нови самоубийствени атаки срещу гражданското население на Израел. Над 10 000 поддръжници на ислямисткото движение "Хамас" преминаха през град Газа, като призоваха за отмъщение на Израел.