Зимата приключихме с 6% ръст, записванията също бяха добре. Има инциденти навсякъде, връщам се от една обиколка на Златни пясъци и Слънчев бряг. Там хората са на същото мнение, посочи той. По последна информация 90% от готвачите, работещи по родното Черноморие, нямат тапия. По време на социализма имаше една добра система за подготовка на кадри – всеки един готвач или сервитьор беше контролиран за това дали има лиценз. В Слъчнев бряг имаше ресторанти, в които нямаше места, но имаше и такива, в които нямаше хора – всичко зависи от менажирането, посочи още Рагин.
Родителите могат да пращат децата си на детски лагери спокойно. Случилото се в Китен и Обзор ще ни остане като обица на ухото. Хората трябва да ползват хотели, лицензирани за детски отдих. Смятаме, че трябва да бъдем адекватни – трябва да се извиним, да отидем на място. Предлагаме следващото лято децата и техните родители , пострадали при тези инциденти, да станат ВИП-гости на някой 5-звезден хотел, за да могат така да видят и хубавата страна на българското Черноморие, каза още председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.