Възможно ли е човек да произвежда електричество, докато просто си танцува? Отговорът е "да", а по-важното е, че от 8 до 10 октомври това ще се случи и в центъра на София, в подлеза на НДК при "Пасажа".  

Дансингът е само част от програмата на SeeMe - музикален форум, който вече шест години среща българските артисти с имена от световната музикална индустрия.

"Така е изграден, че поема енергията от човека, който танцува, за да я произведе в електричество. До самия дансинг има екран, на който можеш да видиш точно колко електричество си произвел с танците си. Предвидили сме много битки между различни стилове танци, хип-хоп, хаус, латино, рок... Така че ще видим накрая резултатите кой всъщност произвежда най-много електричество”, коментира организаторът Мария Гергова.

Освен танци, дневната програма на SeeMe включва дискусии за музикалната индустрия и майсторски класове.

"Един от гвоздея на програмата е Гоги Гупта, колкото и странно да звучи това име. Той всъщност е един голям човек, защото работи за много големи имена. Той е уеб гуруто на Лейди Гага, Кеша, Бионсе, Питбул и тн. И съм сигурна, че има какво да разкаже - как се правят кампании в днешно време, защото повечето хора са онлайн... Как да достигнеш до максимален брой хора, да им повлияеш с твоите идеи, музика и прочие и да завладееш сърцата им”, допълни Гергова.

Друго специален гост на форума - Мартин Елбърн, е селекционер на големия фестивал в Гластънбъри.

„Това е най-големият фестивал в света. Това е човекът, който избира кой да свири на този фестивал и много се надяваме да отворим врата на българските музиканти и те да се изявят в Гластънбъри”, заяви още организаторката.

По време на SeeMe българските изпълнители ще имат възможност да участват в така наречените „сесии за прослушване” или срещи със световни музикални специалисти.

"Това са хората, които търсят хитове, търсят нови звезди и така... Понеже е трудно да достигнеш до тях, докато те са тук нека да им дадем всичко и да им покажем какво можем”, категорична е тя.