Той е ексцентрик и е неприлично богат. Живее в големи пространства - последното ателие, което е обитавал е имало 89 стаи. Живее с около 20 тропически птици, които са част от вдъхновението му. Негови почитатели са Шарън Стоун, Брук Шийлдс, Джулиан Мур, Упи Голдбърг, Кейт Хъдсън и Джей Ло. Той е художникът Хънт Слонъм и е в България, за да представи своя изложба. Можете да видите негови творби в Музейна галерия за модерно изкуство и в Националната галерия за чуждестранно изкуство.

В изложбата ще бъдат представени творби на различни теми, които художникът е създал през последните 20 години - много картини с птици, пеперуди, светци.

Хънт Слонъм сподели, че любовта му към птиците се е зародила още когато е бил дете. "Птиците са много интелигентни и са добра компания. Когато завърша една картина ги питам какво мислят за нея. Те наистина са много интелигентни и емоционални и ми казват какво мислят. Винаги са близо до мен, когато творя. Някои от тях са с мен от 34 години”, каза художникът в предаването „Тази сутрин” и допълни, че птиците му имат способността да разпознават от коя картина ще има голям успех.

Хънт Слонъм продал първата си картина когато бил едва на 2-3 години. "Бях голям късметлия, защото това беше единственото нещо, с което исках да се занимавам. Аз наистина съм много щастлив и благословен, защото аз нямах никакъв талант в никоя друга сфера”, сподели артистът.

В момента над 200 музея в целия свят притежават картини на усмихнатия творец, който споделя, че освен към птиците, е пристрастен и към колекционирането на мебели от 19 век и стари картини.

В момента Хънт Слонъм живее в Ню Йорк. Споделя, че за първи път е в България и иска да разгледа колкото се може повече неща.