Двама души загинаха при две тежки катастрофи в Русенско. Инцидентите са станали тази сутрин. Първият е станал на пътя Русе-Силистра. Два леки автомобила са се завъртели и са се ударили. Загинал е пътник от единия автомобил.

Другият инцидент е станал в района на село Червена вода. Сблъскали са се лек и товарен автомобил. Ранен бил един от пътниците, който починал по-късно в болница. Пътищата в района са хлъзгави и се е образувала поледица, уточняват от МВР.

И още инциденти в района - още трима души са пострадали при друга катастрофа край село Тетово. Малко след 9 ч. в центъра на Русе е блъсната и пешеходка, пресичала на пешеходна пътека на кръговото. Пострадалата е откарана в болницата с контузия на гръбнака и главата.

И още две жертви взе войната на пътя

Двама души загинаха при катастрофа, причинена от неправоспособен шофьор по главния път Добрич – Силистра.  Инцидентът е станал късно снощи след разклона за село Воднянци. 34-годишен мъж без шофьорска книжка се е движел с несъобразена скорост в условия на гъста мъгла. Вследствие на това колата е напуснала платното за движение и се е преобърнала в крайпътна канавка.

Починал е на място водачът на автомобила и един от пътниците на 29 години. И двамата са от добричкото село Фелдфебел Дянково. Вторият пътник, на 17 години, от същото село, е без наранявания. По случая е образувано досъдебно производство.