Днес бившият началник на кабинета на премиера се завърна от Съединените щати, където бе от три седмици. Стоян Ганев ще обяви с какво ще се занимава, след като се срещне с премиера. ВИДЕО

Работата като началник на кабинета на премиера е един изминаващ етап от моя политически опит, обясни Ганев след първите си стъпки на българска земя.

"Тези на които им доставя удоволствие думата уволнение, бихя могли да я използват", допълни Стоян Ганев.


Този факт не е против волята ми, но нещата станаха малко по-бързо отколкото сме мислили, обясни Стоян Ганев. Искам или не искам, аз станах участник в политическия живот, констатира Ганев за себе си.

"Даже този факт на интерес към скромната ми личност ми показва, че всъщност едва ли е най-подходящото място, което мога да заема, мястото на директор на канцеларията", заяви Стоян Ганев.

Той отрече да е изпълнявал ролята на сив кардинал. Обясни, че е направил не малко усилия след 6 април миналата година, че чувства дълг към движението и че ще използва опита си до 6 април тази година, когато ще бъде учредяването на паритя НДСВ. Отговорите на всички въпроси, Ганев обеща след разговора си с премиера. От Америка положението в България му се видяло критично.