Един човек е загинал при катастрофа през последното денонощие, съобщиха от МВР.  В страната са регистрирани 22 произшествия. Ранени са 29 човека.

При регистрираните в София 91 леки и шест тежки катастрофи са пострадали шест човека.

Пътните настилки в страната са мокри, а по високите и усойни места са заснежени и заледени, предупреждават от СБА. Пътната настилка на автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Марица" е мокра, на места заснежена, но се почиства и обработва.

Леките автомобили трябва да се движат с вериги през прохода Троян-Кърнаре. Въведено е ограничение за преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета в област Кърджали.  

Затворен е пътят Казанлък - Стара Загора. Заради заледяване се е завъртял ТИР, който е препречил пътното платно. Опашката от автомобили и камиони, която се с натрупала, е близо 6-7 км. Десетки леки автомобили са излезли извън пътното платно и са паднали в канавките.

Поради пропадане на пътното платно е затворен участък от път Е-79 в района на Кресненското дефиле, като обходният маршрут е през Гоце Делчев - Банско - Предела - Симитли. Временно до 20 декември 2010 г. се пренасочва движението в направление Перник - Кулата и обратно по обходен маршрут Радомир - Червена могила - Долна Диканя, като е въведено и ограничение на скоростта от 40 км/ч.  

Затворени са проходите Златица-Етрополе, Твърдица-Елена, Върбишкият, а Дюлинският и Троян Кърнаре са затворени само за товарни автомобили.