Холивудският актьор Майкъл Дъглас определи присъдата на сина си Камерън като "адекватна" и сподели опасенията за живота му в телевизионно интервю, предаде Ройтерс.

В края на април 31-годишният Камерън Дъглас беше осъден на пет години затвор за търговия с наркотици. Той се извини на членовете на семейството си, сред които легендарният актьор Кърк Дъглас, и призна за отдавнашната си зависимост от хероина, припомня агенцията.

Като гост в сутрешното ток шоу "Днес" Майкъл Дъглас е споделил, че синът му се чувства "в добро разположение на духа". Актьорът, познат с ролите си в "Уолстрийт" и "Трафик" е изразил надежда, че Камерън ще започне нов живот, когато излезе от затвора.

Майкъл Дъглас смята също, че до известна степен има вина за проблемите на сина, тъй като често е отсъствал заради професионалните си ангажименти. Актьорът говори и за фамилна обремененост, разкривайки, че няколко членове на семейството в миналото са имали проблеми със зависимости.

Дъглас казва още, че донякъде проблемите на Камерън се дължат на дружбата му с погрешните хора. Актьорът е споделил и опасенията си, че ако не е бил осъден на затвор, синът му е можел да умре от хероина, или да бъде убит.

Съветът на Майкъл Дъглас към родителите е: "Ако смятате, че децата ви имат проблеми, се опитайте да ги коригирате преди да навършат 18 години".