Василена Шопова е само на 15 години, а вече е играла на сцените в Москва и Чикаго. Учи едновременно в Палма де Майорка и Пловдив, защото не иска да напусне България.

Има хора, които са родени, за да танцуват. Василена разказва, че от 3-годишна вече е на сцената. Първият й голям успех идва, когато е едва на 7 години - тогава тя е най-малката участничка в конкурс за танци в Пловдив.

„Тогава играех десперадо, испански танц и това беше моето първо соло! И взех злато. Това беше „на мама гордостта, на тати гордостта, на кака гордостта" абсолютно всички много доволни, тогава усетих какво е да спечелиш наистина някаква награда, и да се чувстваш победител”, споделя момичето.

Домът на Василена и сестра й наистина изглежда като дом на победители. Васи дори не може да изброи всички страни, които е покорила с танца си. Има златни медали от Москва и Лондон, а последният й успех е балетната сцена в Чикаго.

Докато е там, Василена всяка вечер се прибира късно - след 8-9-часова тренировка. За един месец играе в 4 представления, а в заключителния спектакъл получава роли в две сола и един дует. Танцува в така наречения „африкански стил".

„Както африканците, те всички танцуват боси и се хвърлят насам натам, просто те го чувстват. Те не правят хореография, те го чувстват, те го имат в себе си. И когато вече знаеш хореографията и като се появиш на сцената, просто правиш нещата, без да мислиш, ти влизаш в танца, влизаш в ролята, изобщо страхотно е. И се чувстваш като нов човек, изведнъж влизаш в друга роля, а не както например преди беше, аз просто го танцувах. А сега съм вътре ролята и е много по-страстно, много по-весело, всичко се чувства на сцената”, разказва Василена.

Мечтае обаче да стигне до Холивуд и да стане филмова звезда.