7-годишно дете болно от аутизъм е в неизвестност от седмица. Веселин Игнатов изчезна от дома си в село Курило и въпреки неколкократните сигнали, че е забелязан, родителите му нямат и следа от него.

На снимките момчето е не по-различно от всички деца на неговата възраст. То обаче има проблем с комуникацията, с изразяването и възприемането на емоции. Родителите му се надяват на чудо и чакат синът им да се намери.

„Гука си, общителен е, обича да се гушка. Разбира от компютри... сладък дундест”, каза бащата Димитър Владимиров

Миналия вторник детето успява само да излезе от дома си. Аптекарката го видяла, но не го е хванала. Полицайката от районното и тя го е видяла, но не е могла да реагира.

Много хора вече са се обадили по телефона на бащата - от екстрасенси, които обещават 100 % успех в намирането на детето, до хора, които твърдят, че са го видели.

„Последната информация е, че е видян на „Пиротска”. Отиваме там - няма никой. Разпитахме и заведенията наоколо”, разказа бащата.

Според друг сигнал Веско е видян с бременна жена за ръка в близкото село Кътина.

Аз ходих чак до Враца, за да я докарам ама и тя има проблеми. Не може да каже показанията и са неточни, казва че и е говорил а той не може да говори. Разпознава го, но на такъв човек не може да се вярва, каза Димитър.

Димитър се надява, че сега, когато снимката на Веско е в медиите и в интернет, шансът някой да разпознае сина му и да го върне вкъщи е огромен.