През изминалото денонощие на територията на страната са станали 28 тежки катастрофи с трима загинали и 39 ранени, от които 1 с опасност за живота. За района на София са станали 270 леки и 2 тежки пътни инцидента с двама ранени.

Три закъсали ТИР-а са изтеглени тази нощ в Шуменско. Това съобщиха от пътното управление.

Два от камионите са били на магистрала „Хемус", а третият между Веселиново и Смядово.

Помогнато е и на лека кола и бус, излезли извън пътното платно по пътя между Църквица и Хърсово.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от „Пътна инфраструктура”.

Времето над страната е облачно. Вятър духа в областите Бургас, Кюстендил, Силистра, Добрич, Сливен, на проход „Петрохан”, Кърнаре и др. Сняг вали над цялата страна, с изключение на област София, Пазарджик, Сливен, Перник и Пловдив.

Пътните настилки са мокри, заснежени, по усойните места заледени, обработени и опесъчени.

Ограничена видимост поради мъгла: от 20 до 100 м - пълзяща мъгла между тунелите „Витиня” и „Топли дол”; до 100 м - в района на Русе.

Пътните настилки в по-голяма част от страната са предимно мокри, на автомагистралите "Марица", „Хемус” и "Люлин" пътната настилка е мокра и заснежена, на места има заледени участъци, които са обработени и опесъчени.

Затворени са проходите Твърдица-Елена, Етрополе-Златица и Върбишки, а Дюлински за товарни автомобили.
В сила са следните ограничения: забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан, Троянски, по пътя Костенец-Самоков и Черница-Сунгурларе-Чубра. Над 20 тона през Айтоски проход.

Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан, Рожен, Пампорово и Превала, по пътя Батак-Доспак, Белово-Юндола, Велинград-Сърница и Доспат-Сърница. Всички МПС да са с вериги през прохода Рожен, Пампорово, Превала и Троянски.