Миналата седмица името на Кисов бе свързано с това на известния пловдивчанин, чието убийство било поръчано от Богомил Бонев.
Версията се разпространи в края на седмицата, на базата на намерени свидетелски показания.

Христо Кисов бе защитник на убития шеф на “Унисон”, Емил Димитров-Макарона.

Офисът е разбит тази нощ от неизвестни извършители. Според данните на полицията, всички следи са заличени със специален спирт, с който разполагат само кадрите на МВР.

Една от версиите е, че извършителите са търсили показанията на Христо Кисов от разпита му след опита за неговото убийство в началото на годината.

Тогава всички показания са дадени в присъствието на съда, което ги прави неоспорими даже и след смъртта на Кисов. Той не може да се откаже от показанията си при никакви обстоятелства.

Адвокатът Христо Кисов бе нападнат два дена след убийството на Макарона. Според Кисов, двете престъпления са извършени по еднакъв начин.

Физическият извършител на опита за убийство и до днес не е задържан, въпреки че адвокатът е съобщил името му на следствието. Христо Кисов казва, че помни лицето на нападателя си и го познава. Всичко това е описано в показанията му.
Не е изключено поръчителят на двете престъпления да е един и същ, допускат криминалистите.

Спиртът, с кой днес са изтрити следите в кантората на адвоката, е използван от престъпниците за заличаване на следите в автомобила, от който бе убит Емил Димитров - Макарона.
Автомобилът бе открит ден след убийството, но не може да бъде използван като доказателство.

Миналата седмица, веднага след като се разпространи новината за съществуването на свидетелски показания с твърдения, че Богомил Бонев е замесен в убийството на известен пловдивчанин, версията бе отречена от ексвътрешния министър.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!