Топ дизайнерката Невена Николова представи новата си колекция Висша мода 2011 на бляскаво ревю в София. Любимката на българския елит показа над 50 тоалета, които е подготвяла повече от година.

Изящни детайли, пищна дантела, многообразие от цветове. Невена Николова събра приятели, колеги и почитатели на модата за да се насладят на един уникален цветен спектакъл. В новата си колекция "Висша мода" 2011 Невена изненадва с хармонични цветни комбинации като искрящо жълто и опушено синьо, графит и карамел, тревисто зелено и коралово.

“Фаворитът винаги е лилавото и аз мисля, че го видяха хората, в най-различни нюанси, в разцветки, в комбинации с други цветове... с много фантазия се опитах да го разработя по нов начин”, каза Невена Николова.

Ревюто на дизайнерката напомня вълшебна приказка с приказни феи по подиума. Акцент в колекцията са великолепните копринени цветя в различни форми и обеми. Женствеността е запазена марка на Невена - тя показва обемни рокли с подчертана талия. Сред предпочитаните висококачествени материи са сатен, тюл, органза и разбира се, дантела. Невена виртуозно владее смесването на материите - дантела и плетиво, тюл и кадифе, лак и мат.

"Аз много харесвам тюл и това също се видя - тюл в най-различни вариации, в най-различни цветове, в най-различни изработки, форми, обеми”, каза дизайнерката.

Невена е подготвяла ревюто си повече от година. Детайлите са отнели месеци ръчен труд, който се вижда и в булчински рокли. Интересното при тях е отсъствието на традиционното бяло, заместено от смелите цветови решения на дизайнерката.

"Аз вече мисля за другите си проекти, имам още толкова много рокли във въображението и съзнанието си, че много скоро ще почна да ги работя и да продължавам да мисля за други неща.”

Роклите на Невена са предназначени за изисканите дами, които държат  да покажат класа и стил на приеми, балове и официални събития, за абитуриентките, които искат да блестят на своя бал и за булките, които искат да бъдат себе си в най-важния ден от живота си.