Пороите превърнаха улиците на столицата в реки от кал и вода. Това е най-тежкото наводнение в страната през последния четвърт век.

Близо 70 души загинаха само за няколко часа в сряда следобед, когато над града се изсипа пороен дъжд с градушка. Няколкостотин са ранени, предимно индианци-улични търговци. Градският трансторт е парализиран, градът остана без електричество и телефони. Има безследно изчезнали, за които се предполага, че са отнесени от водата или са останали под развалините на съборените от водната стихия къщи.

"Водата излезе от близкия канал и започна да се покачва. Нивото се повиши толкова, че водата влезе в къщи и започнахме да газим до колене. Стените се намокриха и аз грабнах двете деца и ги изнесох, защото къщата можеше да падне", разказва Мария Васкес, жителка на Ла Пас. 

Президент Хорхе Кирога обяви извънредно положение и обеща финансова помощ за пострадалите. Той се обърна и с призив за международно съдействие.

Ла Пас е една от най-високопланинските столици в света, притисната между две вериги на Андите. След трагедията спасители откриха трупове, отнесени на повече от 30 километра. Екипите продължават да търсят под развалините  още жертви или ранени.