В Сау Паоло започна най-големия бирен фест в Бразилия. По време на изложението местни пивовари предложиха на почитателите на напитката бира с нови, необичайни вкусове. Пивоварите са вложили в бирата вкус и аромат, добит от растения от долината на Амазонка.

"Постигнахме невероятен ефект с употребата на един плод, характерен за Бразилия. Бирата зрее четири години, а при третата ферментация добавяме специалната фруктоза. Крайният резултат е фантастичен", обясни производителят Марко Фалконе.

Малките пивовари тази година заемат основно място на феста, защото те придобиват все по-голямо значение на националния пазар. Налагат се все повече с нетрадиционния си подход към бирата.

Повече от 100 компании участват в 11-ото международно изложение на технологии за производство на бира.