Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, съобщиха от СБА. Проходите Златица Етрополе и Твърдица-Елена са затворени, а Дюлинският е затворен само за товарни автомобили. Забранено е движението на автомобили с обща маса над 5 тона по пътя Стрелча-Копривщица, поради пропаднал пътен участък в следствие на дъждовете. Не се допуска преминаването на автомобили с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Петрохан, Вратник, както и по пътищата Черница-Сунгурларе - Чубра, Костенец-Самоков, София-Самоков, Бургас-Слънчев бряг.

Ежедневно за времето от 5.30 ч. до 8.50 ч. и от 16.30 ч. до 20.50 ч. се спира движението на товарни автомобили с обща маса над 10 тона по пътя Перник-София през кв. "Владая".

Транзитното движение Кулата-София-Пловдив се пренасочва.

Опасност от падащи камъни има на прохода Троян-Кърнаре, Хаинбоаз, в област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София-Самоков, Асеновград-Смолян, Югово-Лъки, Кричим-Девин, Мездра-Ботевград, Батак-Доспат, Кочериново-Рилски Манастир, Белица-Загражден, в района на Мечи дол и района на Козница.

Един човек е загинал при катастрофа през последното денонощие, съобщиха от МВР. На територията на страната са станали 17 произшествия. Ранени са 24 човека, като за четири от тях има опасност за живота.

В София са регистрирани 77 леки и три тежки катастрофи, при които са пострадали трима.