Продажбата на контрабандни цигари върви с пълна сила в центъра на София. По време на снимките, представител на телевизията беше нападнат и удрян от мургави търговци. Репортаж на Генка Шикерова:

Преди два дни премиерът Бойко Борисов обяви нови антикризисни мерки. Едната от тях - чрез по-добра събираемост и контрол върху продажбите на цигарите, алкохола и строителното желязо в хазната да постъпят още 400 милиона.

Проверка на bTV показа, че на едно от най-популярните места, където от години е ясно, че се продават контрабандни цигари, търговията си върви.

На Женския пазар в столицата е пълно с мургави продавачи на цигари, обикалящи с малки чантички. Броят им на този етап е повече от този на продавачите на български домати.
Продажбата на контрабандни цигари не е тайна, количествата са неограничени, а марките - разнообразни.

- Какви имаш?
- „Вайсрой”, „Валентино”, червено Боро (...) Всички са по 25 лева.

Продавачите са из целия пазар. Не се крият. Обикалят с малки чантички, а при поръчка на по-големи количества ги доставят с колело от паркирана из уличките кола.

След поредното поръчване на стек цигари, обаче мургава продавачка се нахвърли върху представител на bTV:

"Дойде, дръпна ми микрофона. Събраха се, викат ми – „Ще те бием, защото снимаш, ще ни вземеш хляба”, каза Костадин Терзиев, bTV. И допълни: „Единият ме удари два-три пъти. Посегнаха и така”.

Генка Шикерова: Ще ви помоля да извикате вашата позната с розовата блуза, която ни е взела микрофона, защото ние ще извикаме полиция.
Роми: Не ги познаваме.
Г. Шикерова: Ще се наложи да се запознаете. Викаме полиция.
Роми: Махайте се.

Още, докато подавахме сигнал за отнетата техника в полицията, обаче тя ни беше върната.

За хората, пазаруващи от Женския пазар, търговците на контрабанди цигари са обичайна гледка от години.

- Те са повече от 100-200 човека. Ако тръгне полицията от двата края на пазара, ще ги хване, защото ние заради тях плащаме данъци.
- Те са закриляни от полицията, не преследвани. Политиците и те са вързани и те взимат процент от тая контрабанда