Това беше обявено на днешната среща на парламентарната работна група и занаятчиите, превозвачите и автомобилните инструктори, които протестираха в началото на месеца. През следващата седмица браншовите организации ще обявят дали и как ще подновят протестните си действия.

Решението да не се правят никакви отстъпки в данъчните закони за 2002 година е политическо, обяви депутатът от НДСВ Валентин Церовски, който водеше преговорите с браншовите организации.

Предложението на работната група е браншовите организации да започнат преговори за бюджета за 2003 година. От Занаятчийската камара обаче обявиха, че едва ли ще се включат в такива разговори.

"При една абсолютна несъразмерност между приходите и доходите на всички в република България, се показва един безпрецедентен начин на пренебрежение към хората, които съз-дават и творят благата на България", заяви Рангел Чолаков, председател на Българска занаятчийска камара. 

Според синдикатите решението да не се променят данъчните закони ще доведе до намаляване на приходите в държавната хазна.

"По този начин не се пълни бюджет. Очакванията за приходи на бюджета ще бъдат много разочароващи, защото много хора просто ще излязат от бизнеса, ще преминат в сивата икономика или ще потропат на бюрата по труда", каза Мика Зайкова, икономически съветник на КТ "Подкрепа" 

В началото на следващата седмица браншовите организации ще обявят как ще протестират срещу решението да не се приемат данъчни облекчения.