Косовският лидер Ибрахим Ругова ще свидетелства срещу Слободан Милошевич.

Утре сутринта подсъдимият ще получи думата за защитната си реч пред Международния трибунал за военните престъпления в бивша Югославия.

В края на днешното заседание Милошевич отново заяви, че не признава съда в Хага. Според него, трибуналът не бил съобразен с изискванията на международното право, защото не се основавал на решение на Съвета за сигурност на ООН.
При това положение бившият югопрезидент е убеден, че не може да се говори за "справедлив процес, а още по-малко за безпристрастен процес".

Слободан Милошевич твърди, че арестът и предаването му на трибунала нарушават човешките права. Той говори за медийната кампания, която успоредно с процеса, има характер на линч срещу личността му. 

Бившият югопрезидент заяви, че данните, представени от британското разузнаване на обвинението, са подбрани според интересите на британската страна.

В първите два дни от процеса прокурорите представиха откъси от телевизионни репортажи, фотографии и документи като доказателства за престъпленията на Милошевич в Косово, Хърватия и Босна. Сред материалите има записи на два подслушани разговора между него и Радован Караджич, издирван от Хагския трибунал.
По телефона Милошевич обещава на Караджич военна помощ и изразява увереност, че босненските мюсюлмани ще бъдат победени, ако искат да се бият със сърбите.

Според източник от трибунала, материалите, свързани с Хърватия и Босна, били предоставени от британската тайна служба "МИ-6", а тези, които се отнасят до Косово - от ЦРУ.