Половин година няма кой да отстрани огромно свлачище от пътя за София през Искърското дефиле. То се намира между две общини, за които отговарят различни пътни управления.

Огромните каменни късове са върху шосето от началото на юли. Рисковият участък е обозначен с табели, скоростта е ограничена до 20 километра в час, но нищо повече.

Единствено благодарение на естественото земно разширение над река Искър преминаването на автомобили е възможно. Заради натоварването обаче теренът пропада и се налага да бъде подсилван със земна маса.

Свлачището е на границата на две области - Врачанска и Софийска.

„Парадоксът е, че свлачището е в землището на село Елисейна, но по граници, които обслужва Пътното, е Софийско пътно управление. Би трябвало да се зачисти, защото има хора, които не го знаят това свлачище, пътуват от други населени места”, обясни кметът на село Елисейна Валентин Илиев.

Водачите настояват за спешна намеса на Агенция „Пътна инфраструктура",  под чийто контрол е републиканското шосе. То също е в окаяно състояние и ремонт уж започна преди изборите, но в момента следи от машини няма. А свлачището продължава да се активизира и е въпрос на време да стане нещастен случай.

Сигнал за проблема, който затруднява преминаването по пътя, беше изпратен в рубриката ни „Аз, репортерът”.